Ga eens lekker wandelen in de regen, of met een stevige wind. Voel de regen op je huid. Voel de wind door je haren. Hoe voelt dat eigenlijk?

Wat is dat eigenlijk, Mindfulness ?

Mindfulness is een aandachtstraining dat je helpt om opmerkzaam te zijn van je gedachten en gevoelens, zonder daarover te oordelen. Je hebt bijvoorbeeld vaak negatieve gedachten. Deze worden geïnterpreteerd als waarheden. Echter is dit vaak onjuist. Door de gedachte te beschouwen als gebeurtenissen die weer voorbijgaan, kan je er makkelijker afstand van nemen. Hierdoor leer je om automatische gedachten los te laten wat leidt tot meer bewustwording en uiteindelijk zelfs meer keuzevrijheid.

Mindful genieten

Meestal als het regent bedenken we hoe we zo snel mogelijk weer naar binnen kunnen want we worden er nat van.

Maar je kan ook denken, ik wordt er nat van en meer niet. Mindful wandelen geeft een heel nieuwe dimensie aan wandelen in de vrije natuur. Je ruikt beter en je hoort meer. Je bent je bewust van alles om je heen omdat je met aandacht met één ding tegelijk bezig bent.

Mindfulness app

Vind je het nog moeilijk om je af te sluiten van alle prikkels en je te focussen op geur en reuk, dan kan je er voor kiezen om een mindfulness app te gebruiken. Deze kan je thuis maar dus ook tijdens het wandelen gebruiken. Het is een goede hulp om te gebruiken, zeker in het begin. Het is een namelijk een bepaalde techniek die je onder de knie moet krijgen om te zorgen dat je uit je hoofd komt en in het moment kan zijn.

Mindfulness tips

Begin je net met mindfulness, dan is deze netflix serie een mooi begin. In Headspace guide to meditation wordt aan de hand van animaties uitgelegd hoe je mindful kan leren genieten van alles door middel van meditatie.

Wat ook belangrijk is, is een bewuste, juiste ademhaling. Het fijne is natuurlijk dat je je ademhaling altijd bij je hebt en ten alle tijde een oefening kan toepassen. Door deze oefening uit te voeren, kom je uit je hoofd en leef je in het moment.

Creëer rust in je leven. We leven in een maatschappij waarin alles snel moet gebeuren, en we hebben het altijd druk. Bepaal wat jij belangrijk vind. Maak een lijstje wat jij, als je diep in je hart kijkt, zou willen. Hoe zie je de “perfecte” jij voor je.
Het boek “dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt” van de Koreaanse schrijver Haemin Sunim legt aan de hand van spirituele wijsheden uit wat het belang is van rust vinden in deze drukke wereld. Echt een aanrader!