Richard Alpram, beter bekend als Ram Dass was een spiritueel leraar. Hij maakte deze korte film vlak voor zijn overlijden in december 2019. Het gaat over zijn leven maar vooral over zijn naderende laatste reis.  Zijn visie op de dood doet al je angsten wegnemen.

Zijn blik op het leven is altijd open en liefdevol geweest.
Na zijn ontslag aan de Harvard  universiteit besluit hij af te reizen naar India. Daar ontmoet hij zijn Goeroe Maharaj-ji. Er ontstaat onmiddellijk een band van onvoorwaardelijke liefde. 

“A Guru is the doorway to god”

Ram Dass richt zich vervolgens op het verbreiden van het spirituele bewust worden, in het westen. Hij sluit zich aan bij diverse organisaties en richt zelf de Hanuman Foundation op. Hij reist van stad naar stad. 
In 1997 krijgt Ram Dass een herseninfarct en raakt volledig rechtszijdig verlamd en verliest daarbij zijn spraakvermogen. Echter ziet hij dit niet als een obstakel. Het bied andere mogelijkheden en ziet het als “grace”. 

De film laat iemand zien hoe hij het leven omarmt. Hij ziet geen obstakels, maar mogelijkheden. Gaat het anders dan je geplant had? Dan omarm je dat en neem je een andere afslag, maar je vecht er niet tegen want dat gevecht ga je nooit winnen.
Ram Dass is een man met liefde en humor maar laat ook zien dat hij afhankelijk is, en dat het goed is. 

Indrukwekkende korte film, gefilmd in zijn huis op het mooie eiland Maui.
Een prachtige kijk in het leven van Ram Dass.